Фенклубът на Манчестър Юнайтед във Велико Търново се срещна със звездата на българския футбол Димитър Бербатов. Това се случи в Слънчев бряг, където нападателят е на почивка. Феновете запознаха Митко със своята дейност и с благотворителните инициативи.

"Няколко човека пътувахме специално за срещата с Бербатов, която бе уговорена предварително – Евгения Байрактарова, Грета Ноева, Димитър Чобанов, Георги Миланов и аз. Разказахме му кои сме и с какво се занимаване. Колкото повече му обяснявахме, толкова по-впечатлен оставаше", разказа председателят на великотърновския фенклуб Емил Йорданов - DJ Емо.

Той показал на Бербо материалите за детския турнир за децата в неравностойно положение. "Ако в началото е бил леко резервиран, после Бербатов стана съвсем друг. Развълнува се от факта, че във Велико Търново има хора, които не само го подкрепят, но и организират благотворителни акции в помощ на децата от социалните домове. Остана впечатлен от проведения футболния турнир в Самоводене. Говорихме повече от 30 минути", разказа пред sport-vt Емил Йорданов.

Бербатов казал на великотърновци, че ги подкрепя напълно в това, което правят, и че занапред ще контактува с феновете си под Царевец. Нападателят на Манчестър Юнайтед получил и подарък - специално изработен плакет от фенклуба, на който е изписано "Ние сме с теб".

Берба дал специален автограф на великотърновския фенклуб върху фланелка на "червените дяволи". Той първо написал: "За фенклуба на Манчестър Юнайтед от Димитър Бербатов", след което добавил - "Благодаря за подкрепата!".

За срещата с Бербатов и как е протекъл разговорът DJ Емо и колегите му ще разкажат на всички членове на великотърновския фенклуб в понеделник, когато предстои отчетното събрание на клуба. На 21 юни (понеделник) от 19 часа в грандхотел "Янтра" е сбирката, на която ще бъде направен отчет за дейността през 2009 г. и ще бъдат приети нови членове. В момента в клуба членуват над 120 души от Велико Търново, Свищов, Елена, Габрово, Севлиево и др. /БЛИЦ