Луиш Фиго прибягна до изненада в последния момент преди благотворителния мач на стадион "Васил Левски" срещу тима на Димитър Бербатов. Двубоят е на 14 юни на националния стадион „Васил Левски“.

В тима на португалската легенда ще се включи предшественикът на Димитър Бербатов в Манчестър Юнайтед – Луи Саха.

Роденият в Париж нападател започва кариерата си в Метц през 1997 г., но бързо намира голямата си любов – английския футбол.

На Острова играе първо под наем в Нюкасъл, а след това осъществява трансфер във Фулам за 2,1 млн. паунда, където остава 4 години (от 2000 до 2004). Саха взима участие в 117 мача, в които вкарва 53 гола.

Звездата му обаче изгрява на „Олд Трафорд“, от където плащат за него 12,4 млн. паунда. През 2004 г. французинът облича екипа на „червените дяволи“ и със страхотните си изяви бързо си осигурява титулярно място. Той помага на Манчестър Юнайтед да спечели две титли на Англия и е в основата на триумфа на тима в Шампионската лига през 2008 г.

Саха е забъркан и в трансфера не на кой да е, а на Димитър Бербатов. През 2008 г. французинът решава, че е време да смени тима и подписва с Евертън. Именно тази сделка отваря вратите на „Олд Трафорд“ за Бербо. Той наследява от Саха както свободната позиция на нападател, така и номера – 9.

За „червените дяволи“ Саха изиграва 86 мача, в които вкарва 28 гола. Представянето му с „карамелите“ също е забележително – 27 попадения в 97 мача в периода 2008-2012 г. Следват кратки престои в Тотнъм, Съндерланд и Лацио. Французинът приключва с активната си спортна кариера през 2013 г. – дни след като прибавя към своята колекция от трофеи и Купата на Италия с римския тим.

Кариерата на Саха в националния отбор също не е за подценяване. Той е включен в състава на „петлите“ за европейското първенство през 2004 г. и Мондиала през 2006, когато печели сребърен медал.

ОБЯВЕНИТЕ ОТ БЕРБАТОВ ИГРАЧИ ЗА UNITED STARS
Райън Гигс
Пол Скоулс
Гари Невил
Неманя Видич
*
 Едвин ван дер Сар
Патрис Евра
Христо Стоичков
Стилиян Петров
Mартин Петров
Красимир Балъков
Роби Кийн
Рио Фърдинанд
* Фил Невил

OБЯВЕНИТЕ ОТ ФИГО ИГРАЧИ ЗА ALL STARS
Роберто Карлош
Робер Пирес
Франческо Толдо
Йенс Леман
Мичел Салгадо
Деко
Максуел
Нуно Гомеш

Дуайт Йорк
Гайска Мендиета
Иван Кордоба
Предраг Миятович

Давид Трезеге
Кристиан Карембьо
Яри Литманен
* Луи Саха

* Бербатов покани и девет млади български футболисти. Подробности - ТУК!