Португалската футболна легенда Луиш Фиго е у нас с Димитър Бербатов. Двамата дадоха съвместна пресконференция във връзка с благотворителния мач на 14 юни на "Васил Левски".

"За мен е удоволствие да бъда в София. Искам да благодаря на Димитър и фондацията му за поканата за  тази среща, която ще бъде на 14 юни. Мисля че, тези двубои и събития са специални. Повечето от футболистите не са активни състезатели, но важна е каузата, за която го правим.

Мисля, че хората тук и на стадиона, ще допринесат много за каузата, за която работим. Това ще бъде страхотна възможност за хората, които обичат футбола, да имат специален ден. Независимо от факта, че повечето вече не играят, хората ще видят някои от най-големите играчи от близкото минало", започна Фиго.

"За моята фондация такива събития са изключително важни. Ние стартирахме още когато бях футболист - 2003 година, а всички средства, които се събират отиват за различни каузи, с което помагаме на хората. Ние сме фондация, която благодарение на спорта, опитваме да създаваме и помагаме в различни сфери", допълни Фиго.

На въпрос страхува ли се от срещата с Христо Стоичков, бившият играч на Реал (Мадрид) и Барселона отвърна:
"Не се страхувам от Стоичков. Това ще бъде миг на щастие за всички. Това е много хубаво събитие. Уважавам много Стоичков, дори и предвид факта, че понякога говори много, но това е част от него. Неговите изказвания са за пред вас медиите. Нашите лични отношения са чудесни".

"Все още не знам кой ще е треньор на моя отбор, но със сигурност ще има. Дано да е добър", коментира Фиго предстоящата среща в София.

Кои имена ще видим в София и ще бъдат в отбора на Фиго - вижте ТУК!

ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ