Да, истина е. Известната волейболистка Диана Ненова, жената на Тервел Пулев, е първата голяма любов на Димитър Бербатов. Можем да го кажем и обратното – Димитър Бербатов е първата голяма любов на Диана.
 
Нека обаче върнем лентата назад, за да ви разкажем историята...
 
В края на 1999 година Димитър Бербатов вече е утвърдено име в мъжкия отбор на ЦСКА. През пролетта печели първия си трофей – Купата на България, а през есента се превръща в несменяем титуляр в състава на Димитър Пенев. Популярността му бавно и постепенно започва да набира скорост. А и на всичко отгоре е красив. Сините му очи се превръщат в магнит за редица девойки. Той е все още свит, затворен в себе си и трудно комуникиращ. Бербатов си пада не само по футбола, но и по волейбола. И, естествено, по волейболистките на ЦСКА. Когато е свободен, отскача до залата, за да гледа тренировките на “червените”.
 
През пролетта на 2000 година зоркият поглед на Митко се стоварва върху едно красиво момиче. Толкова хубаво, че Димитър ахва.
 
Диана е само
на 15 години,
 
но невероятният и талант кара треньорите да я извикат в женския тим на ЦСКА, макар и само да тренира. В един слънчев ден Бербатов остава в залата до края на тренировката и решава да изчака Диана. След около половин час момичето излиза от съблекалнята – току-що изкъпана. Красотата и е толкова заслепителна, че Митко си слага слънчевите очила. Той се прави, че уж е останал, за да се види със свой приятел. Но целта му не е никакъв приятел, а Диана...
 Diana_2.jpg
 Така се запознават. После я изпраща до тях и толкоз... Няколко дни по-късно двамата се засичат в столична сладкарница, намираща се срещу хотел “Плиска”. Виждат се случайно и, разбира се, се заговарят. Бербатов вече е баровец – има си мобифон, докато младата волейболистка разполага само с домашен телефон. Тъй като са в компанията на техни приятели, Митко и Диана си бъбрят общи приказки, но постоянно си разменят погледи. Погледите прерастват в симпатия, симпатията в чувства, за да пламне голямата любов. Онази силната, ученическата, първата, която остава за цял живот. Бербатов ходи като ударен с мокър парцал. Направо не е на себе си. Веднъж се качва в грешния автобус и вместо към базата на ЦСКА на Четвърти километър, тръгва към..."Овча купел". После пък закъснява и за тренировката на Панчарево. Треньорът му Димитър Пенев, известен с уникалния си нюх, веднага надушва нещата. След края на заниманието Пената се обръща към Митко пред целия отбор с думите: “Мите, от два-три дена
 
гледаш като в
небрано лозе!
 
Да не би някоя девойка да ти е завъртяла акъла? Леко, да не останеш без ума и дума!”. Бербатов се изчервява, поглежда засрамено надолу, но, естествено, не отговаря на въпроса.
 
Пената е улучил право в десетката. На Митко нито му е до ЦСКА, нито му е до тренировки, мачове и голове. Ама хич не му е до тях! В главата му е само и единствено Диана. И никоя друга!
 
При Диана е същото. Любов, любов и пак любов – по-силна от свирепите ветрове в Арктика и по-гореща от жаркото африканско слънце. Влюбените започват да излизат. Ходят на кино, на театър, разхождат се в парка. Движат се хванати за ръце. Прегръщат се, целуват се, но дотук! Бербатов не смее да предприеме следващия ход. Най-сладкият, но и най-рискованият ход. Та тя е още дете, а той не е от онези, които предпочитат жените просто за едната бройка, за едното удоволствие. Да, вече е имал сексуални контакти, ама тук ситуацията е съвсем различна.
 
При Диана е почти същото. Обича до болка Бербатов, но

още не е
спала с
мъже...

Как да направи онази така желана, но и толкова опасна стъпка...
 
Връзката им продължава още няколко месеца. През януари 2001 година Митко заминава за Германия, за да се присъедини към новия си отбор Байер (Леверкузен), след като още през предното лято е продаден на немците. Договорът обаче влиза в сила от 1 януари. В малкото немско градче Бербатов е като в затвор. В душевен затвор. Сякаш душата му е затворена в желязна клетка, от която няма излизане. Всеки ден той звъни на Диана. Говорят по толкова много, че когато му идва първата сметка се телефона, се хваща за главата. Най-дългият им разговор е на 16 април – на рождения ден на Диана.
 
Но всяко нещо, колкото и да е хубаво, си има край. И един ден този край настъпва. Всеки тръгва по своя път. Бербатов направи страхотна кариера. Стана известен в цяла Европа.
 Diana.jpg
Диана пък се утвърди като една от най-добрите ни волейболистки и ненапразно в момента е една от звездите на азърбайджанския Локомотив (Баку), след като от няколко сезона Ненова грее в залите на бившата съветска република.
 
Днес Бербатов си има прекрасно семейство – невероятна жена и две прекрасни дъщерички. Толкова много държи на Елена и децата си, че е готов на всичко, за да ги направи щастливи. И, бъдете сигурни, ги прави...
 
Диана също е щастлива, защото намери най-голямата си любов. Мъжът, за когото винаги е мечтала – Тервел Пулев. Двамата с известния боксьор, донесъл на България бронзов медал от Олимпиадата в Лондон,

се радват
на красиво
момченце
.

Малкият Калоян е гордостта на мама и тате.
 
“Тя не може без Тервел. Неприятно и е, че трябва да са разделени, защото играе в чужбина. Но няма как – нали трябва да се печелят пари. Диана е страхотен човек, невероятна жена, а най-хубавото е, че си паснаха идеално с Тервел”, категорични са пред БЛИЦ приятелки на волейболистката.
 
Да, и Бербатов, и Диана днес си имат свой живот – спокоен и пълен с усмивки. Но споменът от онова време, колкото и да е избледнял, трудно ще се изпари завинаги от съзнанието им...
ВАЛЯ ЛЕНКОВА/БЛИЦ
Diana_3.jpg