Няколко варианта надничат около бъдещето на Димитър Бербатов. Дали да се включи в битката за нов президент на БФС, дали купи част от акциите на ЦСКА или да продължи да играе за Фулъм. Всъщност ако Митко избере една от първите две възможности, това едва ли ще му попречи да порита още сезон-два – било във Фулъм или в някой друг клуб.
 
Миналата седмица из футболните среди се прокрадна една интересна мълва. Чуждестранна фирма била готова да преговаря с настоящите босове на ЦСКА Димитър Борисов и Иво Иванов с цел купуването на клуба. Посредник на предстоящите разговори бил Емил Данчев. А името на фирмата не се споменава.
 
“ШОУ” обаче се добра до прелюбопитна информация. Всъщност двама души играят ролята на основен двигател в начертания план – Бербатов и Данчев. Въпросната фирма пък е със
 
седалище
в Лондон,
 
но поне на този етап липсва по-подробно инфо. Което няма кой знае какво значение. Важното е, че Бербо и неговият импресарио отново опипват почвата в Борисовата градина. Идеята е Митко да плати 30% от цената на ЦСКА. Също толкова – 30%, ще дойдат от пазената засега в тайна фирма. “ШОУ” припомня, че това не е първият случай, в който Бербатов изявява желание да стане шеф в клуба, от който тръгна към големия футбол.
Още преди година благоевградчанинът започна преговори с “Титан”, които удариха на камък.
 
Казват, че сега шансовете са по-големи. Въпросът е кой ще притежава останалите 40% от акциите, след като 60-те ще си поделят Бербо и концерна? Отговорът не е никак труден за намиране. Става въпрос за Гриша Ганчев. Според източници на вестника на народа Гришата и Емил Данчев са имали дълъг разговор преди няколко дни. На срещата Ганчев е бил запознат с третата страна от очертаващия се триумвират.
 
Както е известно, ловешкият меценат се опита през март миналата година да купи половината от ЦСКА, но заради бизнес проблемите, които имаше, до сделка не се стигна. Сега Ганчев е готов да действа, но не сам, а в съдружие с Емил Данчев. Или казано най-точно – с Димитър Бербатов. А да не забравяме, че ако Гришата един ден се появи в Борисовата градина като съсобственик, до него плътно ще бъде и...Христо Стоичков. Звучи като фантастичен сън за тези, които обичат ЦСКА, но нали знаете, че нищо на този свят не бива да бъде изключвано. Колкото до приказките, че между Бербо и Ицо имало искри и неприязън. Първо, това отдавна е останало в историята. И второ, понякога наистина от мухата се прави слон. В случая обаче няма мухи и слонове, а факти. А фактите са, че Данчев и Бербатов наистина опипват почвата в ЦСКА. До колкото за Гриша Ганчев - там лъжа и измама няма. Гришата наистина си е поставил за цел да поеме палката в клуба, който е на сърцето му от детските години. Нищо че през 1998 година го победи с 8:0.
 
В същото време обаче Бербо е убеждаван да не се хвърля в ЦСКА, а
 
да атакува
футболната
централа
 
В БФС предстоят избори за нов президент, като по всичко личи, че конгресът ще се състои през есента – най-вероятно в края на септември или през първата половина на октомври.
 
“Митко първо ще види как стоят нещата с ЦСКА, защото там батакът е пълен. И ако има възможност, ще се включи в управлението. Стига, естествено, “титаните” да не поставят някакви умопомрачителни условия. Те ще искат много пари, бъдете сигурни. Не става въпрос за 5 или 6 милиона, а за далеч по-голяма сума. И то в евро, а не в левове. Що се отнася до БФС – там Бербатов иска по-скоро да действа в сянка. Да не се кандидатира за президент, а да издигне кандидатурата на друг. Причината е ясна – за да стане футболен шеф на родната централа, ще трябва да сложи край на кариерата си. А на този етап е по-вероятно Бербо да поиграе поне още един сезон”, коментират пред “ШОУ” близки до нападателя, който в сряда, 30 януари, навърши 32 години.

“Данчев е стара лисица. На него напоследък не му капе много от гърненцето с медец. Свърши времето, когато правеше големите трансфери и лапаше луди пари. И като усети, че наближава голямата суша, почна да се облизва за още и още печалба. Данчев ще е на далавера, ако се завърне в ЦСКА като изпълнителен директор. Нали това няма да са неговите пари, които ще се харчат. А отделно ще има да гуши с мангизи – било от комисионни, било от други работи. Пак ще си върти трансферите. И в БФС има печалба. Той просто знае как да си изиграе ходовете. Само да има кой да вади пачките. А тази някой е Димитър Бербатов”, добавят още нашите информатори.

Те твърдят, че Емил Данчев направил и невъзможното, за да убеди Митко да стрелят или в ЦСКА, или в БФС. Да не забряваме обаче, че Гриша Ганчев е в един отбор с Борислав Михайлов и е ясно със сигурност какво ловешкият меценат ще посъветва Бербатов и личния му мениджър.
ГЕОРГИ МАКРИЕВ