Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ 3!

Димитър Бербатов взриви цяла Италия само за един ден, дори за по-малко от 24 часа. Трансферната сага около българина придоби нечувани размери в края на вчерашния ден и стигна отново до...Англия. Там, където Митко игра в последните 6 години.

Всичко започна във вторник вечерта (28 август). Звездата на българския футбол започна да се приближава до Фиорентина. Представители на клуба дори обявиха: “Бербатов ще е перлата в селекцията ни!” Думи на агента Фурио Валкареджи, който движи голяма част от трансферите на “виолетовите”. “Той може да бъде нашият Клозе”, добави мениджърът. Същата вечер българинът отпразнува с чаша вино рождения ден на баща си Иван Бербатов и успокои феновете си, че всичко около трансфера му ще бъде наред.
00000000000000000000007.jpg 
На 29 август (сряда) Бебратов и мениджърът му Емил Данчев тръгнаха за Италия. Представителите на Фиорентина прати частен самолет, купи билети за двамата и ги чакаха във Флоренция. Вчера по обяд по всичко личеше, че българинът ще кацне в града, ще мине медицински прегледи и ще направи първа тренировка. Тифозите на “виолетовите” се събраха и чакаха българския нападател пред канцелариите на клуба. В интернет дори се появи колаж на Бербатов с фланелката на Фиорентина (вляво). По това време обаче самолетът с Бербатов и Данчев направи междинно кацане в Мюнхен...Където всичко се обърна на 180 градуса. Българската звезда получи оферта от Ювентус от страна на Джузепе Марота. Футболист и агент останаха в Мюнхен, не продължиха пътя си към Флоренция, където представители на “виолите” напразно ги чакаха на летището.

В края на вечерта вчера италианските медии тръбяха: “Бербатов е новият нападател на Ювентус, остава само договорът да бъде официално обявен.” Изданията дори разгласиха абсолютно всички подробности – Бербатов ще получава по 1,8 милиона евро на сезон, договор за 2 години, а Ювентус плаща на Манчестър Юнайтед не 5 милиона, а 4,5 милиона евро. “Отличен футболист за малко пари, който може да играе и на върха на атаката, и зад нападатели, с уникална техника и огромен опит, единственият му недостатък е, че януари става на 32 години”, твърдят специалистите, близки до Старата госпожа, а тифозите се радват на трансфера. От Торино дори бяха приготвили частен самолет, който да вземе Бербатов от Мюнхен. Директор на Ювентус се обажда на Никлас Бенднер, за да си търси друг отбор, тъй като клубът е намерил нов нападател в лицето на българина.

Челото на "Тутоспорт" и новината за трансфера на Бербатов в Ювентус

000000000000000000000untitled2.jpg

Към полунощ драмата продължава в нова посока. Бербатов все още в Мюнхен изведнъж променя решението си и...избира Фулъм. Медиите в Италия побесняват, както и двата клуба, които се бореха за подписа на българина – Фиорентина и Ювентус. Заради решението на нападателя се разпалва война между италианските тимове. “Виолетовите” излизат с гневно обръщение на официалния си сайт, в което нападат другите клубове (най-вече Ювентус), които са действали неморално и неетично при битката за Бербатов. Освен това от Фиорентина отделят внимание на личния избор на българина, като споделят, че той не заслужава да играе в техния отбор. В същото време от Ювентус уточняват, че не са нарушили никакви морални норми в преговорите с Бербатов. Генералният директор Бепе Марота споделя, че се е свързал с българина в момента, в който е разбрал, че е отказал офертата от Фиорентина. “Ние се свързахме с Юнайтед, когато разбрахме, че той е отказал на Фиорентина, след това се обадихме на агента му. Той вече имаше оферта от Фулъм, но ние искахме да дадем и своята, като настояхме да получим отговор до края на деня (сряда). Той обаче пожела да остане във Висшата лига заради семейството си и Мартин Йол (мениджъра на Фулъм),“ каза още шефът на Юве.

0000000000000000000000000gazzeta.jpg

“В последните 12 часа (написаното е вчера към 23:00 часа) Бербатов се превърна в най-мразения футболист в Италия. В един и същи ден намигна на Фиорентина, след това феновете на Ювентус замечтаха. 31-годишният нападател няма да пристигне в Торино през нощта, а още утре може да реши да отиде в Лондон, за да каже "да" на Фулъм”, написа “Гадзета дело Спорт”. Изданието излиза със заглавие на първа страница днес “Двойна измама на Бербатов”. "Кориере дело Спорт" също пише: "Измама на Бербатов". Италианската сага изглежда приключи, драмата продължава./БЛИЦ