Димитър Бербатов по всичко личи, че няма да гласува на 12 май по време на парламентарните избори. Нападателят, който в първите си години след навършване на пълнолетие не проявяваше особен интерес към политическия живот в страната, в момента е повече от активен. Митко следи под лупа от Острова случващото се в родината му и твърдо се беше заканил да гласува.
 
За негово съжаление обаче изборите ще се проведат в деня, в който той има мач. На същата дата – 12 май, Фулъм приема Ливърпул в двубой от предпоследния кръг на Висшата английска лига. А мениджърът на “котиджърс” Мартин Йол отдавна е издал заповед, че в деня на мачовете никой няма право да напуска лагера и да ходи където и да е било. Изключение правят само крайно лични причини – както положителни, така и негативни.
 
“Когато разбра, че изборите са на 12 май, Митко се ядоса. Той искаше много да гласува и даже имаше разговор с хора от посолството ни в Лондон. Бербатов не ни каза кого иска да подкрепи, но ние усещаме накъде клонят интересите му. Бербо често е казвал, че във футбола обича червения цвят, но не и в политиката”, издадоха близки на нападателя пред БЛИЦ.