Бившият мениджър на Тотнъм Хуанде Рамос разказа, че Димитър Бербатов сам е решил да напусне клуба през 2008 г. Тогава в края на летния трансферен прозорец българският нападател премина в Манчестър Юнайтед за 30.75 млн. паунда. Испанецът обясни, че Митко не искал да играе за Тотнъм и преди мач с Мидълзбро му казал, че няма да излезе на терена.

Рамос разказа своята гледна точка и обясни, че не е бил подкрепен от президента Даниел Леви. Според испанския специалист, който сега води украинския Днипро, това е довело до уволнението му.

"Бербатов не искаше да остане. Срещу Мидълзбро каза: "Не, не, няма да играя". Разбрах го. По-доблестно е да кажеш, че не искаш да играеш, отколкото да излезеш и дори да не опиташ. Бербатов беше в отвратително настроение и ако бе останал щеше да съсипе целия сезон", каза Рамос пред Гардиън.

"Според мен проблемът не беше, че продадохме него и Роби Кийн, а че не взехме заместници. Искахме Самуел Ето'о и Давид Вия. Ето'о имаше много големи изисквания за заплатата. Преговаряхме с Вия, когато беше сред най-добрите в света. Но Леви е много труден в преговорите и те се провалиха", заяви испанецът.