Много ми беше трудно да се захвана с този коментар. За мен е свещено правило да не плюя в кладенеца, от който съм пил вода. Затова няма да плюя.

Имам няколко претенции:
1. Да, имам нещо общо с идването на Димитър Бербатов на "Армията";
2. Да, имам нещо общо с привличането му в агенцията, която се грижи за него и до днес;
3. Да, имам всичкото възможно общо в преговорите по първия личен договор на Димитър Бербатов с Леверкузен;
4. Да, обичам човека и играча Димитър Бербатов по бащински!!!
5. Да, радвал съм се на всеки негов успех и да, страдал съм от невървеж понякога;
6. Да радвал съм се като малко дете, заедно с баща му Иван посред нощ, когато научихме, че вече е играч на Манчестър Юнайтед;
7. Да, радвал съм се заедно с Иван, като за собствено внуче, когато се роди Деа;
8. Да, подготвян съм за ПР, когато дори в българските университети не се изучаваше;
9. Да, говоря това, което мисля.
 
Ето защо не мога да не изригна срещу кретена, който е "хванал ръката" на Митко и го е подписал под некадърно написаното нещо "HATERS" в личния сайт на най-светлия лъч в българския футбол с днешна дата.
 
Митко е чувствителен човек и творец. Убеден съм, че не би се задавил с нискоразредни дивотии, които не само, че не натриват носа някому, но и привличат вниманието на хора, които съвсем не се интересуват от това.
 
Преди седмица доста нетактично Боби Михайлов обяви публично, че Митко и Стилиян не се чувствали достатъчно обичани и обмисляли да напуснат националния отбор. Не са обичани от кого? От шепа духовни юрдеци от едно гениално поколение? Това е така. Та нима Боби е обичан от всички? Беше капитан на четвъртите в света. Емил Костадинов ли е щастливецът? Въпреки онзи 17 ноември 1993-а? Та той е истински ненавиждан от чужди и свои. Христо Стоичков ли? Кой обича гениалността?
 
Едно е сигурно, че имената, които изредих, и десетките, които умишлено пропускам, са идоли. На много хора. На деца. Не бива така. Кухнята е кухненска работа.
 
Веднъж вече бях разказвал, че имах уникалната чест да познавам ординареца на покойния Генерал-полковник Владимир Стойчев, голям командир и велик олимпиец. Та генералът веднъж казал на бай Николо: "Николо, войската не трябва да знае, че и на генерала ботушите му миришат!".
 
И се питам, кой вманиачен съветник сложи в ръката на Митко тази измишльотина в блог в собствения му сайт и навря миризливи ботуши по вестници и сайтове в късния понеделнишки следобед...
 
Оставям настрана пълната ми невяра в авторството на нападателя. Залагам си малкия десен фингър (за авторите на "HATERS" - finger ще рече пръст) на дясната ръка, че Митко не е писал тази полюция. При този интензивен цикъл и при такъв мач в Шампионската лига той трябва да е съвсем превъртял. А не е.
 
Погледнете само:
 
Цитат първи: "АЗ СЪМ МНОГО НА ВИСОКО, ЗА ДА ВИ ВИЖДАМ." Тълкувание - всичко написано по-горе говори точно обратното. И някой принизява нападателя до ниво, до което той действително не би слязъл.
 
Цитат втори: "Много е трудно, особено в България, да признаеш успеха на другия." Съветващо тълкувание - нека авторите, подписали с Д.Б., ако имат частични познания по английски език, да почетат английската преса. Може пък да им просветне!?
 
Цитат трети: "I AM THE DOG YOU LOVE TO HATE, BECAUSE I AM A BIG SUCCESS". Тълкувание - НЕГРАМОТНО!
 
Цитат четвърти: "И ще цитирам Марк Твен: "Пазете се от хора, които се опитват да омаловажат успехите и амбициите ви. Малките хора винаги ще го правят. Докато наистина великите ще ви накарат да се почувствате така, сякаш вие самите можете да станете велики". Тълкувание - че не е на място, спор няма. Но този цитат страшно ми прилича на цитата от късметчетата, които се предлагат при сервиране на една популярна марка италианско кафе. Ако се разровя по джобовете си, може и да го намеря.
 
А сега един съвет от мен. Добрият ПР има за задача да постигне позитивни резултати в наричания по купешки имидж или високи показатели при сделка. Стратегическият ПР има за задача да отвоюва територии. Резултати с "HATERS" са трагични.
 
Спомням си, не беше толкова отдавна, Румен Илиев написа биографична книга за Митко, в навечерието на първия му трофей - "Карлинг къп". Написа я с любов. Призна го и Иван, бащата на Митко, който дойде на представянето на книгата, за разлика от експертите в областта на ПР-а. Тази книга ще бъде дописвана. Моля ви, от цялото си сърце, не допускайте тя да бъде написана с омраза! Пазете я от некадърници!!!
 
Вече 11 години Митко показва, че е голям хуманист. Още на 20-годишна възраст помогна за чернодробна трансплантация на едно ромско момиченце и това го разкърти до дъното на душата му. И продължи. Той не обича шумотевиците. Те липсват на други! Прожекторите, интервютата...Те липсват на други!
 
Моля ви, не давайте книгата за Митко в ръцете на кретени!!!
 
За тези, които не са прочели това, което коментирам, ще го пусна без намеса. Целият текст ще бъде превърнат линк към оригиналния материал, за да не ме съдят за посягане към "интелектуална" собственост.
 
Забележка: Преди около час цъфна втори текст в блога под заглавие "БГ футболист". Или някой трябва незабавно да спре да въвлича Митко Бербатов в собствените си безсмислия, или ще го съсипе... Аз мислех, че той има мач с Милан!?
ПЕТЬО КОСТАДИНОВ/prosport.bg