Димитър Бербатов си има всичко. Пари, слава, изключително семейство – прекрасна половинка и чудесни дечица. Той обаче си има една мечта.
 
Голяма мечта - да има син. Мъжки наследник, който един ден да тръгне по неговите стъпки във футбола. И Митко вече е споделил на Елена, че иска трета рожба. С надеждата този път да е момче. Проблемът е, че жена му не е много съгласна да забременее отново. Тя все пак не е в първа младост. На 34 години е. Елена роди първата си дъщеря – Дея, през октомври 2009 година. През 2012 се появи и второто момиченце – Елия.
 
“Всички знаете, че втората й бременност протече трудно. На връщане от Дубай, където заедно с Митко бяха на почивка, й стана лошо. Наложи се да я приемат в истанбулска клиника за едно денонощие. Но Бербатов държи на своето и се опитва да разубеди Елена. Ако ще работят върху трето дете, то ще е сега, защото след две-три години Елена ще е във възраст, в която раждането ще бъде още по-трудно”, коментират близки до популярното семейство.
 
“Когато бяхме още в гимназията в благоевградското училище “Кузман Шапкарев”, Бербатов мечтаеше един ден да стане голям футболист, а после да има син, който да го замени на терена. Последният път като го видяхме, той ни каза, че продължава да мечтае за същото”, разкриват бивши съученици на най-известния благоевградчанин.
 
БЛИЦ припомня, че бащата на Бербо – Иван, също е бивш футболист, носил екипа на местния Пирин. Нещо повече – и дядото на нападателя е гонил футболната топка. Димитър Бербатов-старши, или Мицо, както го наричат, е играл за ФК Струма в родното си село Марикостиново. В един мач той отбелязва цели 6 гола, но после получава дископатия и едва на 25 години спира с футбола.
 
“Традицията трябва да бъде продължена. Моите две щерки са най-красивите и най-обичаните от мен създания на света, но защо пък да не опитаме и за момче”, не криел голямата си амбиция Димитър Бербатов...

"Да са живи и здрави, пък нека опитат. Но това не означава, че ще имат момче. Може пак да е момиче. Знае ли човек, Божа работа. Я си спомнете как е при Трифон Иванов, например. Туньо също мечтаеше за син. От първата си жена Мариана има две дъщери. После от втората - Денислава, отново му се роди момиченце", припомнят запознати.