Националният селекционер Лотар Матеус ще изкара футболен уикенд в Лондон и ще гледа от трибуните на стадион “Уембли” двата полуфинала за Купата на Англия. В събота от 19,15 часа Манчестър Юнайтед среща Манчестър Сити, а треньорът ще се наслади на представянето на отказалия се капитан Димитър Бербатов.

БЛИЦ написа преди две седмици, че германската легенда има огромното желание да върне Митко в отбора. В програмата на Матеус  е включен “един час на кафе” със звездата на Юнайтед.

В неделя от 18 часа Болтън с Мартин Петров се изправя срещу Сток Сити във втория полуфинал. Матеус ще поговори с тартора на националния, след което ще стиска палци на трибуните за български финал.

В календарчето с програмата на Лотар следва друг полуфинал, пише "Труд". На 20 април (сряда) германецът ще седне в ложите на ремонтирания стадион “Българска армия” да види кой измежду ЦСКА и Литекс ще стигне финал за Купата на България. Матеус вече изгледа едно издание на дербито в неделя, но в Ловеч.

Немската легенда ще продължи с марка “А” група на 7 и 8 май, когато в София са мачовете ЦСКА - Миньор и "Левски" - Литекс. Седмица по-късно календарът на Матеус го праща в Москва за двубоите Локомотив (Москва) - Терек, ЦСКА (Москва) - Ростов, където ще следи Благой Георгиев и Чавдар Янков.