Луиш Боа Морте и Селестин Бабаяро също ще вземат участие в благотворителния мач на 14 юни на Националния стадион “Васил Левски”. Двубоят е организиран от фондациите на Димитър Бербатов и Луиш Фиго.

Боа Морте започва кариерата си в Спортинг (Лисабон) през 1997 година. Нападателят бързо се ориентира към Англия. Първо е част от Арсенал (1997-99). С „артилеристите” печели Купата на Англия през 1998 година, но не успява да се наложи в състава. Пътят му преминава през Саутхямптън, за да облече през 2000 година екипа на Фулъм. Именно в бившия отбор на Димитър Бербатов той достига своя пик в кариерата. Боа Морте изиграва 205 мача, в които вкарва 44 гола за Фулам и печели признанието за най-добър футболист на клуба за сезон 2004/2005. След това преминава през Уест Хям, където също бързо става любимец на публиката и взима участие в 91 мача. Извън Англия играе в Лариса и Орландо Пайрътс, за да се върне отново на Острова. През 2013 г. прекратява кариерата си в четвъртодивизионния Честърфийлд. Боа Морте и Фиго играят заедно в португалския национален отбор. За „мореплавателите” той има 8 мача и 1 гол.

В защитата на Фиго за шоуто на 14 юни ще се появи легендарен футболист на Челси и Нигерия. Селестин Бабаяро беше едно от екзотичните имена в близкото минало. Той започва своята кариера в родината си, а през 1994 г. облича екипа на Андерлехт. Той все още държи рекорда за най-млад футболист, играл в Шампионската лига – само на 16 години и 86 дни. Следващата стъпка в кариерата му е Челси. Със „сините” от Лондон Бабаяро постига върха в кариерата си. Той прекарва на в Челси осем сезона. Още през първия 1997/1998 вдига над главата си Купата на носителите на национални купи и печели Суперкупата на УЕФА. През 2005 г. Бабаяро подписва с Нюкасъл, където играе до 2008-ма. Кариерата си прекратява след два сезона в ЛА Галакси, а година по-късно, през 2011, обявява банкрут.

ОБЯВЕНИТЕ ОТ БЕРБАТОВ ИГРАЧИ ЗА UNITED STARS
Райън Гигс
Пол Скоулс
Гари Невил
Неманя Видич
*
 Едвин ван дер Сар
Патрис Евра
Христо Стоичков
Стилиян Петров
Mартин Петров
Красимир Балъков
Роби Кийн
Рио Фърдинанд
Дейвид Джеймс

OБЯВЕНИТЕ ОТ ФИГО ИГРАЧИ ЗА ALL STARS
Роберто Карлош
Робер Пирес
Франческо Толдо
Йенс Леман
Мичел Салгадо
Деко
Максуел
Нуно Гомеш

Дуайт Йорк
Гайска Мендиета
Иван Кордоба
Предраг Миятович

Давид Трезеге
Кристиан Карембьо
Яри Литманен
* Луиш Боа Морте
* Селестин Бабаяро

* Бербатов покани и девет млади български футболисти. Подробности - ТУК!