Мениджърът на Фулъм Мартин Йол заяви, че е избрал Димитър Бербатов за капитан на отбора в отсъствието на норвежеца Бреде Хангеланд, тъй като българинът има силно чувство за гордост.

„След загубата от Сток Сити казах на Димитър, че играчите няма да го подведат, защото ще бъде ужасно ако загуби мач като капитан, а той е много горд. Постигнахме добър резултат срещу Челси – наистина 0:0 и само 1 точка. Но аз съм доволен от него. Трябваше ни още един креативен играч, след като Брайън Руис се контузи. Трябваше ни футболист, който да играе в полузащитата, който да дава пасове, да свързва играта, и си помислих, че той е този играч. Но, естествено, Бербатов си остава номер 9“, коментира Йол.

„Бреде Хангеланд ни липсва, няма как да е другояче. Той е нашият капитан. През миналия сезон нямаше проблеми, изигра доста мачове, надявам се и за в бъдеще да участва в още повече. Ако вкарваш голове, няма проблем – може да си позволиш някои грешки, но срещу Тотнъм ние не вкарахме. А ние не вкарваме, откакто Брайън Руис се контузи. Преди това бележехме за забавление, а той участваше в изработването на попаденията. Затова опитахме различни варианти с Бербатов. Срещу Челси в последните 15-ина минути стояхме добре с Бербатов на неговото място, но Брайън ни липсва. Все пак трябваше да измислим нещо“, каза наставникът на „котиджърс”.

„Ние не сме най-мобилният тим, затова е важно да се отбраняваме добре, както направихме срещу Челси. Трябва да се възползваме от качеството, което имаме в атака. През миналия сезон след Коледа играхме чудесно, както и в началото на този. Но след продажбата на голмайстора ни (б.р. Клинт Демпси) и контузията на Руис трябва да разчитаме на отборния дух. Няма как да се подобрим за една нощ. Трябва да се съберем, за да печелим точки, просто е“, завърши холандският специалист.