Мениджърите на Фулъм и Нюкасъл – Мартин Йол и Алан Пардю, засипаха с похвали представянето на Димитър Бербатов при победата на “котиджърс” с 2:1 над “свраките” в мач от 16 кръг на Висшата лига, въпреки че през първото полувреме българинът пропусна чисто положение срещу вратаря на гостите Тим Крул.
 
“Бяхме в черна серия – слаби резултати, червени картони и две тежки контузии. Голям проблем е липсата на Брайън Руис, но съм доволен, че Бербатов пое неговата роля и играе зад нападателя. Представянето му срещу Нюкасъл беше ключово, въпреки че не вкара гол, което е неприятно. От друга страна той беше истинска връзка между отделните линии и водеше умело играта на отбора”, заяви Йол.
 
“Най-доброто, което се случи в моя тим, е, че играчите разбраха колко добър футболист е Бербатов. За мен пристигането му в клуба беше много важно, след като Тотнъм ни взеха Демпси и Дембеле, Дани Мърфи отиде в Блекбърн, а Брайън Руис е контузен. Присъствието на Димитър и неговите качества наистина ни спестиха много трудности”, призна холандският мениджър на Фулъм.
 
“Бербатов беше специален тази вечер. Представяне му беше извънземно. Всяка топка се лепеше на крака му. Създаде ни наистина големи проблеми, въпреки че бях предупредил моите играчи да внимават с него. През второто полувреме играхме по-добре срещу него. Българинът показа, че е класен футболист. Когато е в настроение, той може да бъде проблем за всеки съперник”, заяви наставникът на Нюкасъл Алан Пардю.