Грачещите като гарги критикари млъкнаха. Бербатов им запуши устата с трите си фантастични гола срещу Ливърпул, вторият от които още отсега може да бъде обявен за №1 на сезона.

Къде сте, гарги нескопосани, изваяни от комплекси и злоба? Замълчахте или сега пак ще се гмурнете в любимите си форуми, за да продължите с плюнките. Плюйте, плюйте, чада на тъмнината… Бербатов не ставал за нищо, Бербатов не умеел да вкарва във важни мачове. Ако пък го направи, ще отбележи най-нерешителния гол. Криел се из терена…Е, днес Димитър заби цели три гола. Стори го срещу Ливърпул. И след като два пъти шамароса мърсисайдци, а отбраната на Юнайтед се пропука и допусна изравняване, Бербати пак ги разклати. За да донесе тъй важната победа на своя отбор.

От началото на сезона той почти няма пропуск. Играта му тръгна като по мед и масло. Вкарва в почти всеки мач и, бъдете сигурни, ще продължи да го прави. Тез, дето го обявиха за родоотстъпник, обаче трябва да знаят, че оттеглянето му от националния тим му подейства като възкръсване от калта, в която го набутаха и омърсиха тия дето уж управляват българския футбол. Ако си мислете, че на Митко не му се играе за България, жестоко се лъжете. Ама играе ли се под постоянно напрежение, под непрекъснато насочване на стрели и всякакъв вид словесни оръжия срещу лицето ти. Каквото си случеше, за всичко беше виновен само и единствено той – Димитър.

Ама каква стана тя… Обвиняваха го, че бележи за Родината само срещу слаби отбори, а сега, като го няма, и на такива не можем гол да забием… Бербатов обаче забива за Юнайтед и е на път да запише най-силния си сезон на „Олд Трафорд”. Най-силният в кариерата си. Прави го, защото е сър Алекс. Шотландецът не е само добър мениджър, но и страхотен психолог. Успя някак си да измъкне Бербо от кризата, в която българинът беше попаднал. С разговори, с много разговори и забрана да чете вестници и да вярва на тези, които един ден го пращаха в Ювентус, на другия в Реал, а накрая комшиите от Стамбула града голяма изръсиха свещената глупост, че Бешикташ купува Бербо. И то за „цели” 12 милиона паунда.

Е, Димитър остана. Напъха в коша за боклук всичките критикари, надмогна милионите психологически атаки, бръкна дълбоко в душата си и събуди заспалия си хъс. Този тъй важен компонент в спортно-техническата му характеристика. Ако не го беше направил, днес нямаше да е герой след битката с Ливърпул, а гаргите щяха да продължат да грачат.

Преди две години Бербатов стана най-скъпият футболист в историята на Манчестър Юнайтед, преди една беше най-разочароващият според ония, дето не спират да вряскат, а днес той просто е… най-добрият… И докато вчера слушахме фалшивото грачене на критикарите, сега се наслаждаваме на симфонията в червено с автор Димитър Иванов Бербатов.
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ