В Манчестър Юнайтед се сетиха късно за Димитър Бербатов, който днес навършва 31 години. На официалната интернет страница на "червените дяволи" към 18 часа българско време все още няма материал, с който да се отбелязва празника на българина, станал голмайстор на Висшата лига през миналия сезон и помогнал много за спечелването на рекордната 19-а титла в Англия.

Традицията е на сайта на шампионите да се пишат честитки за играчите от първия състав. Такава за Бербо обаче липсва. Споменава се за рождения му ден в "Today at Old Trafford", където по часове и минути се отбелязва случващото се на "Олд Трафорд" през деня.

Все пак, от 16 часа на страницата на Манчестър Юнайтед във "Фейсбук" има публикувано кратко съобщение, към което е приложена снимка на Бербо, на която е вдигнал победоносно ръка - "Happy Birthday / Честит рожден ден Dimitar Berbatov! 31 today. Send Berba your birthday wishes here..."

Само за 2 часа под честитката с фотоса "Харесва ми" са маркирали близо 43 000 човека, има над 9000 коментара, в които феновете на Манчестър Юнайтед честитят празника на Митко. Близо 1000 от тях са споделили снимката на собствените си стени в социалната мрежа.

ЦСКА също честити празника на бившия си футболист. "Днес звездата на българския футбол Димитър Бербатов празнува своя 31-ви рожден ден! Административното, спортно-техническото ръководство, Клубът на ветераните и феновете на ЦСКА честитят празника на рожденика и му пожелават - крепко здраве, безмерно щастие и много късмет!", пише на официалния сайт на "червените".

Както е известно, утре вечер на "червените дяволи" предстои домакински мач със Сток Сити от междинния 23-и кръг на Висшата лига и поради тази причина Митко няма как да празнува днес.

Екипът на БЛИЦ се присъединява към феновете на Митко и му пожелава най-вече здраве, както и още много голове и трофеи с екипа на Манчестър Юнайтед!