Мениджърът на Фулъм Мартин Йол защити Димитър Бербатов след загубата с 0:1 от Сток Сити. Холандецът реагира на обвиненията на "грънчарите", че Митко е играл грубо срещу тях в двубоя от 13-ия кръг на Висшата лига, в който българския нападател изведе "котиджърс" с капитанската лента.

Още преди мача Йол определи стила на съперника като „хулигански“. След срещата обаче, холандският спец поясни, че не е искал да обиди домакините. Дори напротив - призна, че се възхищава на всеки тим, който има собствен стил на игра.

"Те говореха така, сякаш Бербатов умишлено фаулира противниковите футболисти при всяко единоборство. А той може би е един от най-елегантните играчи в Англия. Така че това ми беше доста странно", коментира Йол.

"Не мисля, че сме се държали хулигански или сме малтретирали Фулъм. Ако погледнете Бербатов, както и някои от останалите им футболисти, те са достатъчно надъхани и могат да се грижат за себе и да се пазят. Не мисля, че определението „хулигански“ е честно към нас“, каза наставникът на Сток Сити Тони Пюлис.

АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА