Новата къща на Димитър Бербатов в столичния квартал “Бояна” породи напрежение между футболиста и Елена. Половинката на нападателя била твърдо против поставянето на много телевизори из етажите. Първоначално Митко бе инсталирал екрани в почти всички стаи, като върхът на всичко е таванската, която е превърната в нещо като малък киносалон. Елена обаче твърдяла, че е доста кичозно да се слагат телевизори навсякъде и поискала Бербатов да махне поне някои от тях. Но нищо подобно не се случило – зовът на дамата минал и заминал покрай ушите на Димитър, след като двамата си поговорили на висок тон.
 
Елена обаче тропнала с крак и за друго, с което Митко, иска, не иска, се съобразил. Тя забранила на Бербатов да прави купони в новия си дом. При последната си по-продължителна визита на родна територия нападателят на Фулъм решил да покани свои съученици от училището “Кузман Шапкарев” в родния му Благоевград. Бербо жадувал да им покаже новия си палат, след което тайфата да го удари на купон. След като обаче Елена просъскала, Митко подвил опашка. Той само разходил аверите си из стаите, а после компанията се пренесла в апартамента на Бербатов на булевард “Бъкстон”, където бил спретнат купонът.
 
“Това се случва във всяко нормално семейство. Мъжът желае едно, жената – съвсем друго. Не може без караници. Важното е обаче, че като цяло Бербатов и Елена се обичат и се разбират прекрасно. Имат си две хубави дъщери, а май мислят и за трето дете”, коментират пред БЛИЦ близки до двамата.