ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Американският милиардер от пакистански произход Шахид Хан е новият собственик на Фулъм, където играе най-добрият български футболист Димитър Бербатов. Новината съобщи английският клуб на официалната си интернет страница.

Досегашният собственик на Фулъм - египтянинът Мохамед ал Фейед се раздели с акциите си срещу 200 милиона паунда. Така Фулъм стана шестият тим от английския елит, който има американски собственик.

"Да бъда стопанин на Фулъм в продължение на 16 незабравими години за мен беше чест и удоволствие. Сега става историческа промяна и аз се надявам под ръководството на новия собственик клубът, който вече постигна значителни успехи, да покори нови върхове. Благодарение на напрегната си работа, прозорливост и решителност Шахид Хан е постигнал много в бизнеса и е истинско въплъщение на американската мечта. Пожелавам му да я повтори с Фулъм", каза след сделката 84-годишният Ал Фейед.

Шахид Кан е роден в Пакистан, но още като тийнейджър отива да живее в Америка. Той е под №179 в класацията на „Форбс” за най-богатите хора в САЩ, а състоянието му се оценява на 1,65 милиарда долара.

Бизнесът му е в областта на резервните части за автомобили. Той е собственик на тима от NFL Джаксънвил Джагуърс.

Вече бившият бос на Фулъм - Мохамед Ал Фейед, може да се похвали, че е направил добра сделка, тъй като купи клуба през 1997 година за 30 милиона паунда и за тези години успя да го направи от треторазряден тим в редовен участник във Висшата лига, като сега прибира 200 милиона паунда от сделката с Шахид Хан.