Дебютът на Димитър Бербатов в гръцкото първенство бе детайлно обобщен от новия му клуб ПАОК с видеоматериал, в който са показани първите изяви на българина с черно-бялата фланелка. Нападателят се появи в игра при победата на ПАОК с 3:0 като гост на Верия. Това беше първият успех на „черно-белите“ от началото на сезона. Бербо започна като резерва, но самата му появя на пейката беше знак, че може да влезе на терена в течение на мача. Това се случи в 58-ата минута, когато Бербатов влезе в игра на мястото на Анастасиадис, а секторът с феновете на ПАОК избухна. Българинът не успя да вкара гол за времето си на терена, но две негови атаки бяха спрени заради засади.

Представянето му срещу Верия беше "световна класа", единодушни са съотборници и медии след мача. Хърватският наставник на ПАОК Игор Тудор също засипа българина с похвали.

"Един състав трябва да е окомплектован и треньорът да знае от къде да изстиска максимума. Имаме нужда от голове и ги постигнахме срещу Верия, имахме достатъчно качество за това. Всички момчета се включиха перфектно в атака, да не говорим за Бербатов. Всички знаете каква световна класа е той. Всяко негово отиграване беше с невероятна техника. Естествено, има нужда от още работа и да тренира повече с нас, но това ще се навакса", заяви Тудор.


 
ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ГЪРЦИЯ