Легендата на Манчестър Юнайтед Петер Шмайхел определи Димитър Бербатов като “фантастичен футболист”. Световноизвестният вратар е на посещение у нас заедно с Купата на Шампионската лига.

”Бербатов е фантастичен футболист. От времето на Кантона Манчестър Юнайтед не е имал такъв футболист, който да забавя играта и да задържа топката. До този момент се разчиташе само на бързина, но Бербатов промени това. Признавам си, че съм му голям фен. Той беше най-доброто попълнение, което Фъргюсън можеше да вземе миналата година. През миналите години имаше доста силни играчи на крилата в тима, но нямаше футболист като Берба в центъра на терена, което помогна изключително много за увеличаване класата на отбора”, коментира Шмайхел.

"Радвам се да съм в отново в България. Бил съм тук преди много време - мисля, че беше през 1989 година, тогава играхме с България. Мисля, че е страхотно, че има такова турне на купата от Шампионската лига. Много рядко човек има шанса да я види на живо. Искам да ви дам един съвет - купата е тук пред вас, отделете време и я вижте. Когато спечелих Шампионската лига, се почувствах много по-добре отколкото, когато вдигнах трофея на Стария континент през 1992-а”, каза легендата на Дания./БЛИЦ