Димитър Бербатов се е прицелил в шефското кресло на БФС, ама зад гърба си няма и грам опит. Никакъв на началник и ръководител. Как тогава ще се цели нависоко, след като ни оръжието му оръжие, ни щитът му е щит. Ни крилете му са криле, за да полети и грабне властта в българския футбол.

За да полети, някой трябва да му помогне и защо това да не е родният му Пирин, известен с прозвището „орлетата“. Там стана навик да си връщат бивши футболисти. Погледнете само – цял отбор са: Станислав Манолев, Николай Бодуров, Петър Занев, Антон  Карачанаков, Светослав Дяков. А защо не и Бербатов?

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

И ако не е Пирин, защо да не е ЦСКА. На „Армията“ също има място за Бербо. Вместо все някой да плаче след мач и да търси под вола теле от съдийските решения, да атакува БФС, БКП, КПСС и кого ли още не, нека човек с европейска визия като Бербо бъде шеф. И нека защитава интересите на клуба интелигентно и цивилизовано.

Димитър се нуждае от опит на шеф, а не на треньор на нападателите, в какъвто се вживяваше къде успешно, къде не чак толкова в Етър. Защото нямаш ли рутина, накъде си тръгнал? Така де – никой не става директно главен редактор. Първо си репортер, редактор и чак тогава стигаш до високата позиция. Стъпка по стъпка, както се казва…

Това, че Бербатов притежава собствена фондация, не му трупа стаж на ръководител. Вярно, Бербатов помага много на децата, грижи се за тях, популяризира талантите им, дава им шанс да ги развият, но по този начин не гради рутина като началник.

Освен липсата на опит поне на този етап Бербатов не вади и достатъчно силни козове и проекти, с които да привлече клубовете. Да им грабне акъла, да го посочат с пръст и да кажат: „Ти си нашият избраник! Ти ще спасиш българския футбол!“.
  
Вярно, обикаля човекът из страната, среща се с много хора. Идеите му за електронно картотекиране на футболистите и съдийските такси да се изплащат от БФС са добри, но недостатъчни. И още нещо – Димитър е човек с визия и би било добре на подобни важни срещи да се изявява я с костюм, я риза (било със или без вратовръзка), а не с дънки и тениски… С тях по барове – може, по заведения – може, даже и в телевизионни студиа. Но щом си хукнал да се катериш футболния връх, трябват необходимите дрехи. Трябва и повече идеи и акъл.
Димитър АПОСТОЛОВ/БЛИЦ СПОРТ