Българският нападател Димитър Бербатов бе номиниран за играч на сезона на Фулъм. Официалният сайт на клуба обяви 5 имена, които се борят за отличието, като освен голмайстора в списъка са Заша Рийтер, Марк Шварцер, Йоргос Карагунис и Бреде Хангеланд.

Бербатов, който дойде през миналото лято от Манчестър Юнайтед, е голмайстор на лондончани с 13 попадения във Висшата лига и номинацията му не идва като изненада.

"Голмайсторът на отбора винаги е кандидат за играч на сезона, но Бербатов носи толкова повече на Фулъм от само голове. Попаденията му се оказаха решаващи през сезона, но дори когато не намира мрежата, пак открива начин да изуми тълпата.

Притежава страхотно първо докосване, от което всеки играч на света би бил горд, а в същото време показва истински професионализъм, който досега не получаваше нужното внимание. В допълните към 13-те си гола, българинът има 3 асистенци и е създал 41 положения. Трансферът му се смяташе за голям удар за клуба и оттогава той не е разочаровал никой", пишат от сайта на Фулъм за българина.

Гласувайте за Димитър Бербатов – ТУК!