Преди дербито в Англия между Арсенал и Манчестър Юнайтед във фокуса на медийното внимание на Острова се озова Димитър Бербатов. Митко вчера навърши 29 години и попадна в групата за мача. Бившият английски национал Гари Линекер се пита дали българина не е тръгнал по пътя на Робиньо, който бе пратен от Манчестър Сити в Сантос. 

“Феновете на Юнайтед се притесняват, че Бербатов, навършил 29 години в събота, върви по пътя на Робиньо, но на „Олд Трафорд”. Ако платиш 31 милиона лири за централен нападател, очакваш той да бъде на терена в големите мачове. В същото време, той започна на пейката финала на Шампионската лига срещу Барселона, остана резерва срещу Сити и почти сигурно няма да бъде титуляр във възловия сблъсък с Арсенал. Всичко сочи, че сър Алекс е загубил вярата си в нападателя, а това никога не е добре за някой, който иска да успее в Юнайтед”, пише Линекер в колонката си за “Дейли Мейл”.

Бившият играч на Барселона намира и положителните му качества: “Бербатов очевидно е талантлив играч. Някои от отиграванията му, както и погледът му върху играта, могат да те накарат да се изправиш и да аплодираш, но трябва да даде повече. Едно време на Ерик Кантона му се разминаваше, че не се връщаше назад достатъчно, но Берба не може да си позволи подобно нещо, тъй като няма същата аура като французина.”

Линекер спомнава успехите на Митко, като казва че е станал шампион, припомня страхотните му мачове за Тотнъм, но завършва така: “Българинът разполага с пет месеца да се поправи. Дали има достатъчно хъс да обърне нещата в своя полза, особено с контузията в коляното? Само времето ще покаже, но не може да си върне доверието на Сър Алекс от пейката.”/БЛИЦ