Звездата на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов даде интервю за “Сън” в последния ден от 2011 година. Сър Алекс обяви вчера пред официалния сайт, че клубът ще се възползва от опцията за удължаване на договора на Митко, който изтича през лятото на 2012-а. Така Бербо ще остане при “червените дяволи” до края на сезон 2012/13.

“Винаги има слухове за бъдещето ми и някои клубове са заинтересовани. Но миналото лято Юнайтед ми казаха, че имат нужда от мен - това ми стигаше. Като професионалист искам да играя във всеки мач, така че трябва да се възползвам от всичките си шансове, за да не се усъмнява никой в работата ми", сподели Бербатов за "Сън".

Бербо вече има пет гола в последните си четири срещи във всички състезания - с четири попадения в два мача, включително хеттрик срещу Уигън. Днес той очаква да бъде титуляр с Блекбърн, срещу който миналата година реализира рекордните пет попадения.

"Това беше магически ден, който винаги ще помня, защото не е лесно да вкараш пет гола във Висшата лига. По време на кариерата си съм печелил много трофеи и награди, но съм запазил и топките от хеттриците ми, за да ми напомнят за тези големи дни. Страхотно чувство е. Но пет попадения. Това е нещо, което ти се случва само веднъж в кариерата, но ще се опитам да го повторя, ако съм титуляр срещу Блекбърн", каза още Бербатов.

“Най-лошите ми моменти са, когато знам стартовите единадесет и не съм в списъка. Целта ми на тренировка е ясна - да си дам шанс да бъда титуляр. Очевидно е, че искам да играя, но е много сложно в състав толкова добър като този на Юнайтед, особено в атака. Но когато съм на резервната скамейка, съм пълен с напрежение, защото във всеки един момент мога да вляза в игра. Никога не съм спокоен. Мисля, че си изпълних задълженията с шестте си гола през сезона, предвид времето, което изкарах на терена. Но моето предизвикателство е да играя, да вкарам и да ни помогна за още победи", допълни още нападателят.

"Хората вярваха, че след загубата ни в манчестърското дерби борбата за титлата е приключила. Но ние се възползвахме от шансовете си след това и сега сме с равни точки. Блекбърн са на дъното, но не мога да видя лесни мачове от сега до края на сезона", завърши Бербатов./БЛИЦ