Мегазвездата на българския футбол Димитър Бербатов се включи в инициативата "Големите за малките". Сега всеки ще може да използва възможността всеки да получи срещу символична сума репродукция на избрана от него картина, заедно с билет за изложбата "Големите за малките ", която ще се проведе от 16 до 19 май в „Дом на науката и техниката” в София.

Сред хората взели участие в инициативата и рисували заедно със световноизвестния художник Албино Питти са: Бойко Борисов, Боян Радев, Валя Балканска, Васил Найденов, Гала, Георги Иванов (космонавт), Даниел Боримиров, Димитър Бербатов, Желю Желев, Йордан Йовчев, Станка Златева, Стефан Данаилов, Стефка Костадинова, Стоянка Мутафова, Христо Стоичков и други. В края на кампанията ще бъде изтеглена томбола, в която един от закупилите билет ще спечели оригинална картина на Албино Питти, а петима ще получат възможност за лична среща на кафе с някой от гост-художниците.

Средства от продажбата на картините и репродукциите отиват при фондация "Димитър Бербатов" с идеята да бъдат използвани за подпомагане на талантливите деца на България.