Клаудио Раниери напусна Монако и от новия сезон Димитър Бербатов ще има нов треньор. 62-годишният италиански специалист се разделя с "монегаските", които изведе до второто място в Лига 1.

Новината за раздялата на клуба с Раниери съобщи вицепрезидентът на Монако Вадим Василиев на днешната си пресконференция.

"Решихме да се разделим с Клаудио. Той свърши добра работа, но за нашия проект е нужна нова динамика. Не става дума нито за футболните познания, нито за човешките качества на Раниери, които са в изобилие. Може би единствената забележка на ръководството към него може да бъде отпадането от 1/2-финала за Купата на Франция", заяви Василиев.

Раниери изкара два сезона начело на Монако, а днес подаде оставка като треньор. Спецът пое тима от Княжеството през май 2012-а и го върна в елита на Франция, но през последния сезон бе разкъсван от критики, след като не успя да се противопостави на ПСЖ в битката за титлата.

Както е известно, само преди дни българският нападател на тима Димитър Бербатов удължи договора си с клуба от Княжеството, но към момента не е ясно кой ще му бъде наставник. Френските медии посочват като фаворит за поста на Раниери треньорът на Спортинг (Лисабон) Леонардо Жардим. Зинедин Зидан също е вариант.

ФРАНЦИЯ, ЛИГА 1