Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Федерацията по ръгби даде пресконференция преди началото на европейското първенство за жени, което ще се проведе в София. Наред с нагласата на състезателките и шансовете за успех на големия форум, стана ясно, че ръгби федерацията има сходни апетити за терен в село Лозен - с фондацията на Димитър Бербатов.

„Знаем, че Бербатов е проявил интерес към терена и желае да го вземе за фондацията си. Но искаме да му кажем, че ние вече сме уговорили мястото и ще го ползваме за нашите нужди“, заявиха шефовете на българското ръгби, като по този начин се заканиха на Бербатов, показвайки му, че няма да му се дадат.

„Няма да ни бъде лесно на Европейското – конкуренцията е много сериозна. Трябва да обърнем сериозно внимание на Румъния. Изиграхме добър мач с тях наскоро. С Унгария пък се срещнахме през март в Сплит, но не ни стигнаха силите във втората част от срещата. Страдаме от контузии, ще трябва да се лишим от 1-2 момичета. Унгария, Румъния и Хърватия са основните ни конкуренти“, смятат ръководителите на набиращия все по-голяма популярност спорт.

Момичетата също взеха думата и заявиха, че са добре подготвени и мотивирани да дадат най-доброто от себе си. Интересното е, че в националния отбор има момиче - Тина Лисичкова, която през зимата се състезава за България в турнирите по хокей на лед, а през останалото време в тези по ръгби, пише още livesport.

Изказване направи и бившият председател на ДАМС Васил Иванов – Лучано. „Всички трябва да гледаме към Олимпиадата в Рио Де Жанейро през 2016 година, където ще търсим класиране. Вярвам в момичетата и техния успех. Федерацията има пари, за да върви напред, не дължи на никого нищо. На ръгбито като се каже се гледа странно в България, но това е среща на джентълмените, не на ръгбисти. Това е нещо много важно и много истинско. В ръгбито има повече пари, отколкото във футбола. Ние не продаваме мачове, както правят някои във футбола, момичетата играят за честта си“, заяви членът на Управителния съвет на федерацията по ръгби.