Най-успешният български футболист Христо Стоичков коментира с уважение Димитър Бербатов пред официалния сайт на Манчестър Юнайтед. Поводът беше 38-ия рожден ден на бившия нападател на „червените дяволи“. Камата говори пред клубната медия на английския клуб при посещението си на базата в Карингтън.

"Димитър е футболист, когото оценявам наистина високо. Бях с него в националния отбор. Той е много скромен, земно момче, истински борец и човек, който влезе в историята на българския футбол. Много млад игра за ЦСКА, а след това бяха трансферите в Байер (Леверкузен), Тотнъм и Юнайтед, разбира се.“

„Стъпка по стъпка постепенно стана велик футболист. За мен Димитър беше модел на подражание от други млади български футболисти - Стилиян Петров, Мартин Петров, Валери Божинов. Младите момчета, които отидоха да играят в английския футбол.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Много се радвам, тъй като имах много близки отношения с Бербатов, Стилиян и Мартин Петров. Работех с тях, когато бях селекционер на националния отбор на България. За мен беше лесно да съм край тях, да им бъда треньор и заедно да изпитаме хубаво емоции във футбола.“

„Барбатов беше ключов играч в Англия. Стана голмайстор на Висшата лига, нали? Да спечелиш титлата и купите е голямо постижение. Впечатляващо, тъй като той има дом в Манчестър, тук го обичат и заедно прекарваме доста време“, коментира Камата пред сайта на Юнайтед.