Изпълнителният директор на Манчестър Юнайтед Дейвид Гил заяви, че клубът не смята да се разделя с българския нападател Димитър Бербатов. Шефът заяви, че най-вероятно договорът на голмайстора ще бъде продължен, тъй като изтича следващото лято.

В изминалите месеци имаше много спекулации, че Митко ще напусне “Олд Трафорд”, макар че той постоянно ги отричаше. В началото на подготовката на отбора за новия сезон мениджърът Сър Алекс Фъргюсън също потвърди, че ще разчита на нападателя през новия сезон.

"Клубът има опцията да удължи договора на Димитър с още една година. Ще му предложим нов договор. Отвън всички говорят за Бербатов, казвайки, че той иска да напусне или, че ние искаме да се махне, но ние не искаме той да остане. От наша гледна точка, той на практика има още две години в клуба. Имаме време до края на сезона да продължим договора му", заяви Гол пред goal.com.

Шефът коментира и решението на Фъргюсън да остави българина извън групата за финала с Барса, загубен с 1:3 от англичаните. "Решението, което Алекс взе, бе решение за конкретния мач. В основата му не стои желание да се разделяме с Бербатов", поясни Гил.