Детският отбор на Черноморец (Бургас) (родени през 2002 година) стана шампион в традиционния турнир "Данониада". Тимът получи право да участва на финалите на "Купа Данон" в Бразилия през ноември. Наградите на всички отбори-участници връчи Димитър Бербатов, който пристигна на стадион "Българска армия".

На финала малките "акули" с треньор Пламен Младенов обърнаха Дунав (Русе) от 0:1 до 2:1. И двете попадения вкара Онур Чолак, който взе наградата за голмайстор на турнира с 5 попадения. Русенци поведоха с 1:0, а буквално в последните секунди с известна доза шанс Черноморец обърна резултата и спечели с 2:1. След последния съдийски сигнал на рефера Николай Йорданов децата от Русе потънаха в сълзи. Някои от тях плачеха с глас и слагаха фланелките на главите си, за да не бъдат снимани. Родители и треньори опитваха да ги успокоят, но емоциите нямаше как да бъдат сдържани.

На 3-о място се класираха децата на софийската школа Лъвчетата, а 4-и останаха Черно море (Варна). Топ 8 допълват: Раковски 2011 на 5-о място, Ботев (Пловдив) на 6-о, Ботев (Враца) на 7-о и Делфините (Варна) на 8-о. Водещи академии като Лудогорец, Левски, ЦСКА, Славия и Литекс остават с местата от 9-о до 16-о.

Цветелин Енчев от Дунав (Русе) беше избран за най-добър вратар, а отборът на Раковски 2011 спечели наградата за феърплей. Много добро впечатление направи Ник Доцев от Дунав (Русе), който показа чудесна техника и дрибъл.

"Честито на победителите, а загубилите нямат повод за тъга. Пожелавам ви да се трудите, да слушате родителите си и да следвате мечтите си", заяви Бербатов от трибуната.

Той награди всички отбори, които достигнаха до финалните 8, както и връчи индивидуалните награди. Почти всички деца от отборите участници пък се снимаха с най-успешния активен български футболист и му дадоха фланелки, игралните си обувки или пък снимки за автографи.

Резултати от финалния турнир:

Четвъртфинали:
Ботев (Пловдив)- Черно море (Варна) 1:1 в редовното време, 2:3 при дузпите
Лъвчетата (София)- Ботев (Враца) 2:1
Делфините (Варна)- Черноморец (Бургас) 0:1
Дунав (Русе)- Раковски 2011 0:0 в редовното време, 3:2 при дузпите

Полуфинали:
Черно море (Варна) - Черноморец (Бургас) 0:1
Дунав (Русе) - Лъвчетата (София) 1:0

Финал:
Черноморец (Бургас) - Дунав (Русе) 2:1