В последните дни името на българина Димитър Бербатов не слиза от страниците на английските медии. В него е надеждата да поведе Манчестър Юнайтед при отсъствието на Уейн Рууни. Таблоидът “Сън” му посвещава голям материал днес. 

Юнайтед приема Челси днес от 14,45 часа българско време на “Олд Трафорд” и мачът ще бъде излъчен по Диема. Преди срещата Манчестър е лидер в класирането със 72 точки, а “сините” са втори със 71.

Авторите определят българина като самотник. Те пишат, че е различен от останалите играчи и някак не се вписва сред съотборниците си, които се забъркват в скандал след скандал. ”Всички в Юнайтед се държат като големи звезди, но не и Дими. Него можете да видите на летището сам, вглъбен в мислите си да анализира предстоящия мач. Време е за самотника Бербатов да реши титлата”, пише “Сън”.

Медията припомня част от любопитните моменти в живота му – детството в Благоевград, опита за отвличане докато играе в ЦСКА, любовта към филмите и начинът, по който имитира Анди Гарсиа и заключва “Животът му е готов сюжет за филм”.

В същото време Бербо получи и подкрепата на треньора си. “Не ми харесваше, че трябва да оставям Димитър извън състава, заради схемата ни с един нападател, но сега ще е на терена. Той винаги може да измисли нещо ново в края на мача. Просто действам според най-добрата система”, каза Сър Алекс Фъргюсън./БЛИЦ