Димитър Бербатов има цел от 25 гола, които трябва да вкара този сезон. Това разкри мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън. Същото постижение треньорът иска и от другия си основен нападател Уейн Рууни.

Митко вече има 11 попадения през сезона, като пет от тях реализира в мача с Блекбърн (7:1). По този начин българинът стана едва четвъртият футболист във Висшата лига с пет гола в един мач и първият чужденец с това постижение.

”25 гола от Бербатов звучат разумно. Той може да го направи. Ако и Рууни си върне формата искам от него същото постижение. Головата ни разлика бе лоша миналия сезон, време е да работим за нея”, заяви Фъргюсън в интервю за “Дейли Стар”.

”17 различни играчи се разписаха този сезон. Погледнато от моя страна това е добре. Бербатов се представя отлично, Нани има 4-5 гола, също и Парк Джи Сунг. Чакам и Уейн да блесне. Радвам се на представянето на Хавиер Ернандес. Напомня ми за Солскяер, но засега е само добра алтернатива като резерва. Когато той укрепне психически ще го ползвам повече”, каза още шотландецът./БЛИЦ