Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън за пореден път не спести похвалите си към Димитър Бербатов. Шотландският спец заяви, че Митко вече е преминал периода на адаптация към състава и в скоро време може да се очаква да разкрие пълния си потенциал.

"Димитър е поставен под огромно напрежение заради скъпия си трансфер. В началото беше нормално да му е трудно. Същото се случи с Верон и Рио Фърдинанд, когато дойдоха при нас", обяснява пред "Сън" Сър Алекс.

"Когато се платят много пари за даден футболист, очакванията към него са наистина огромни. Но аз съм доволен от Бербатов. С всеки мач той играе по-освободено и вече може да се каже, че успя напълно да се приспособи към атмосферата в отбора", казва още шотландецът, който се надява, че Митко ще направи така, че да не се усети липсата на Уейн Рууни.

Както е известно, английският национал получи контузия още в началото на двубоя с Уигън (1:0) в сряда, в който донесе победата на Юнайтед с гол в 50-ата секунда. Рууни ще отсъства от терените около три седмици, като сега Митко ще се нагърби с тежката задача да бележи повече голове и да замени достойно звездата на "червените дяволи".

"Димитър вече е постоянен с изявите си и много скоро ще видите най-доброто от него", надява се Сър Алекс.

До момента българинът е реализирал 8 гола за Юнайтед, откакто премина от Тотнъм на "Олд Трафорд". Четири от тях той вкара във Висшата лига, където дели първото място по асистенции със Стед Малбранк от Съндърланд - и двамата имат по 8. Утре от 17:00 часа Митко и съотборниците му гостуват на Болтън в мач от 22-ия кръг на Висшата лига. При победа "червените дяволи" ще излязат на първото място в класирането с една точка пред Ливърпул, на който в понеделник предстои градското дерби с Евертън. /БЛИЦ