Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън за пореден път обсипа с похвали българския нападател Димитър Бербатов, който се разписа при равенството 3:3 като гост на Евертън.

“Играхме добър футбол на моменти. Бербатов бе нашият най-добър играч през второто полувреме и бе брилянтен, но пропиляхме всичко, защото загубихме две точки като гост. Той е велик футболист и великите играчи правят това. Може би той не достигна най-високото си ниво през последния сезон и имаше някои трудни моменти, но той имаше и велики моменти, каквито имаше и днес”, каза Сър Алекс.

“Късните два гола на Евертън само показва, че футболът може да ти причини всичко и в мач, в който си в напълно комфортна позиция, можеш да бъдеш покосен като сега”, допълни шотландецът. Днес Сър Алекс записа своя мач №700 във Висшата лига. Фъргюсън е единственият треньор, който неизменно е в Премиършип от първия ден на надпреварата до днес.

“Последните две гостувания водехме в резултата и допуснахме изравнявания в последните секунди. Срещу Фулъм оставаха две минути до края, а днес имахме шанс да бием Евертън, но не успяхме. Мисля, че Рио Фърдинанд ще играе във вторник”, завърши специалистът./БЛИЦ