Димитър Бербатов трябва да стане голмайстор на Висшата лига, нареди мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън. Специалистът е предупредил футболистите си да извеждат българина на стрелкови позиции в утрешния мач с Блекпул. Както е известно, Митко и Карлос Тевес от Манчестър Сити са с по 20 гола кръг преди края на шампионата. Преди няколко дни попадение на Бербатов от мача със Съндърланд (2:0) бе обявено за автогол на Антон Фърдинанд.

”Искам Берба да бъде голмайстор. Всички в отбора са готови да му направят този подарък. Той заслужава приза, тъй като вкара решителни голове, макар че доста често бе ощетен и не попадаше в състава. Ценя много Димитър, защото никога не се оплака, че предпочитам Хавиер Ернандес пред него”, заяви шотландският треньор.

Съотборниците на Бербаров Нани и Уейн Рууни добавиха, че ще му дадат всяка удобна топка. Английският национал за пореден път заяви, че на терена се разбира отлично с българина и комбинира с него с лекота.

"Надявам се Берба да завърши сезона като голмайстор. Готов съм всеки път, когато получа топката, да му я подавам", добави Нани, който по традиция отказва да взаимодейства с българина.

Манчестър Юнайтед приема Блекпул утре от 18 часа. По същото време Манчестър Сити гостува на Болтън, където играе Мартин Петров./БЛИЦ