Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън изобщо не си говорел с Димитър Бербатов. Пред камерите и микрофоните шотландецът обяви, че ще разчита на българския нападател за новия сезон. Изказването му остави впечатлението, че всичко между двамата е изгладено. В действителност обаче нещата изобщо не стоят така. БЛИЦ припомня, че напрежението между тях достигна връхната си точка преди финала в Шампионската лига с Барселона на 28 май в Лондон. Тогава сър Алекс изненадващо извади Димитър от групата.
 
Точно преди една седмица Юнайтед започна лятната си подготовка. Ден преди това трябваше да се проведе разговор между Фъргюсън и Бербатов във връзка с бъдещето и новия договор на нападателя. Митко се прибра по-рано в Англия заради въпросната среща. Тя обаче така и не се е провела, съобщиха източници на БЛИЦ.
 
Нещо повече – в периода от миналия понеделник до вчера Фъргюсън се е появил само два пъти на спортната база на “червените дяволи” в Карингтън. Тренировките през цялото време са били водени от неговите помощници, тъй като Съра съсредоточил изцяло вниманието си върху любимите си коне. Шотландецът отглежда два коня, които участват често в състезания и печелят награди. Един от тях се разболял и Фъргюсън се грижел за здравето му, ангажирайки най-добрите ветеринарни лекари в Манчестър.
 
“Съра се е вяснал точно два пъти в базата на клуба. Дръпнал една кратка реч пред целия отбор. После си побъбрил с повечето футболисти, но на Бербатов казал само “добър ден” и нищо повече. Не му обелил и дума. Не го попитал за лятната ваканция, камо ли да говори за бъдещето на Митко. Ситуацията не е никак розова, но Бербо изобщо не планира за трансфер в друг тим. Той ще изпълни докрай договора си с Манчестър Юнайтед, който изтича догодина. Щом не му предлагат нов контракт, Бербатов няма да се натиска за нов”, заявиха източници на БЛИЦ.
 
Димитър Бербатов и съотборниците му тръгват днес за предсезонно турне в Щатите, където ще изиграят няколко приятелски мача. Първият е на 13 юли срещу Ню Ингланд Революшън. На 30 юли е двубоят с Барселона, който също ще се проведе на американска земя.