Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън заяви, че никога не се е съмнявал в качествата на Димитър Бербатов. Българският нападател наниза хеттрик при победата над Ливърпул с 3:2 и стана първият играч на “червените дяволи” от 64 години насам, който отбелязва хеттрик на Ливърпул.

“Вторият гол на Бербатов не бе нещо, което очаквахме - тази задна ножица бе истинска изненада. Не са много играчите, които могат да вкарат такъв гол, но за наше щастие Димитър успя”, бяха първите думи на Сър Алекс.

“През миналия сезон имаше много критики към него в медиите - това се случва, когато купиш някого за много пари и той не вкарва хеттрик във всеки мач. Tака стоят нещата по света. Той обаче започна този сезон по невероятен начин. Бербатов направи добра предсезонна подготовка на турнето ни и продължи да играе със стил. Никога не е имало каквито и да е съмнения в качествата на момчето”, допълни шотландецът.

“Когато си помислих, че ще вкараме 10 гола, резултатът стана 2:2. Това бе странно, но в крайна сметка взехме нужния резултат. Ливърпул не предложи нищо и зависеше само от решенията на странични съдия, за да се върнат в мача. Едвин Ван дер Сар нямаше какво да спасява, Пол Скоулс контролираше халфовата линия, а ние бяхме опасни в атака чрез Димитър Бербатов и Нани, така че аз не се съмнявах и за момент, че можем да загубим мача”, коментира още Сър Алекс./БЛИЦ