Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън призна, че е допуснал грешка с оставянето на Димитър Бербатов извън групата за мача с Рейнджърс. Снощи "червените дяволи" завършиха 0:0 срещу шотландския гранд в първи мач от Група "С" на Шампионската лига, игран на "Олд Трафорд". Сър Алекс даде почивка на част от основните си играчи и "червените дяволи" не успяха да стартират по добър начин в новия сезон в най-комерсиалния клубен турнир.

"Направих доста промени, за да дам шанс за изява на някои футболисти. И с този състав трябваше да спечелим мача, но не се получи", заяви шотландския спец след издънката.

"Разбира се, Димитър Бербатов липсваше на отбора. Неговото отсъствие се отрази. Той е един от най-добрите ни футболисти през този сезон. Сгреших, че го оставих извън групата. Той е способен да създава положения от трудни ситуации и щеше да направи разликата в мача", призна Сър Алекс.

"Разполагам с отбор от страхотни играчи и не виждам проблем да ги въртя. Всички трябва да получават шанс за изява. Все пак срещу нас бе Рейнджърс. Съперникът заслужава поздравления за отличната игра, която демонстрира. Смятам, че ние нападахме доста интензивно, но те се бяха подредили чудесно пред наказателното си поле и не ни даде много шансове. През миналия сезон Рейнджърс записа две равенства като гост и загуби само визитата си на Севиля с 0:1, така че знаят как се играе в този формат", смята Фъргюсън.

Спецът коментира и контузията на халфа Антонио Валенсия, който счупи глезен и ще отсъства доста дълго от терените.

"Валенсия бе откаран директно в болницата, много неприятно. Почти сигурно той ще остане извън игра доста дълго време", съжалява Сър Алекс. /БЛИЦ