Звездата на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов празнува утре 30-ия си рожден ден. Английските издания посочват този факт, който пряко кореспондира с последното изказване на мениджъра на „червените дяволи” Сър Алекс Фъргюсън. Шотландецът постави нова цел на българския нападател – да вкара 30 попадения до края на сезона, по едно за всяка година. Предишната цел пред Бербо бе да се разпише 25 пъти. 

Пет от тези голове бяха отбелязани в един мач, другите пет в рамките само на четири дни – след хеттрика си срещу Бирмингам, той вкара и два гола в средата на седмицата при победата с 3:2 над Блекпул.

Сър Алекс не вижда причина защо нападателят да не продължи горещата си серия: „Димитър се радва на голямо доверие в момента. Когато нападателите са в такава форма, се надяваш да трае дълго време. Той може лесно да стигне до 30 попадения.”

„Не е задължително, за да бъде един нападател добър, да е и бърз. Теди Шерингам нямаше скорост, Рууд ван Нистлрой не е бърз, но е наистина много добър голмайстор. Това, което се случва при тях, е в наказателното поле”, добави още Фъргюсън.