Треньорът на Керала Бластърс Рене Мюленстийн демонстрира доверието си към Димитър Бербатов и новата му роля на плеймейкър. Според бившия мениджър на Фулъм българинът ще бъде много по-полезен на отбора си именно в организирането на играта, а не на върха на атаката.

"Когато играеш отпред като нападател, зависиш твърде много от случващото се зад теб. Някои хора са чисти нападатели, те просто с а родени за тази специфична позиция. Рууд ван Нистелрой, с когото работех, можеше да играе само и единствено като нападател, дори и на 65 години. Той просто си е такъв. Бербатов обаче има различни отличителни черти и искам моите футболисти да играят колкото се може повече с топката. Ако сравните докосванията на Бербо във втория ни мач с тези от първия, ще видите голямата разликата", коментира холандецът.

"Димитър ни дава това спокойствие, хладнокръвието. Трябва да се вгледате как взима решения на терена. Това е един процес в развитие за индийските футболисти, които трябва да привикнат с него. Нужно е да му имат доверие. Те могат да му дават топката дори когато той е покрит. Почти сигурно е, че Димитър ще измисли нещо хубаво. Макар Бербо да е умерен в своя подход, трябва да се уверим, че можем да използваме отиграванията му, за да контролираме топката, а това води до атаки. Той трябва да бъде връзката между полузащитата и момчетата от атаката", допълни още Мюленстийн.

Днес Керала Бластърс приема Мумбай Сити в мач от третия кръг на индийската Суперлига. Срещата започва в 16:30 часа. След двете нулеви равенства с АТК и Джамшедпур сега Бербатов и съотборниците му ще се опитат да спечелят първата си победа за сезона.