Треньорът на Керала Бластърс Дейвид Джеймс заяви, че включването на Димитър Бербатов през второто полувреме е помогнало на отбора да запази преднината си при победата с 1:0 като гост на НотдИйст Юнайтед. Българинът се появи в игра в 69-ата минута на мястото на испанеца Виктор Пулга и действаше като полузащитник.

"Берба имаше ключова роля, след като влезе като резерва. Той много добре дирижираше играта на отбора и ни помогна да запазим преднината си", коментира Джеймс.

"Не беше най-добрият ни мач, но в предишни срещи сме играли по-силно, но пък не сме успявали да спечелим. Все пак в края се брои резултата. Не смятам, че сме имали късмет да победим. Вкарахме хубав гол след статично положения, наш първи през сезона от защитник", каза още Джеймс.

Керала Бластърс стигна до успеха с попадение на бившия бранител на Манчестър Юнайтед Уес Браун с глава след центриране от корнер на Джакичанд Синг в 28-ата минута. С успеха отборът се утвърди на петото място с 24 точки и запази шансове да се класира за плейофите за титлата.