Димитър Бербатов радва не само феновете на ПАОК в Гърция, а продължава да прави щастливи редица български малчугани, на които фондацията му вече няколко години не спира да помага. Докато се подготвя за предстоящия мач с Борусия (Дортмунд) от Лига Европа - тази вечер от 22:05 часа в Солун, звездата сподели история, която очевидно е трогнала и самия него.

Пред повече от два милионата си последователи на официалната си страница във "Фейсбук" Бербо показа писмо, изпратено му от щастлива майка. Дамата се казва Даница Лазарова. Жената сърдечно благодари на голмайстора, че е променил живота на дъщеричката й Виктория Филипова. Четвъртокласничката от Попово е едно от успелите деца на България за 2014 година в традиционните класации на Фондация "Димитър Бербатов".

Бербатов показа писмото, което почитателите му започнаха не само "да харесват", натискайки бутона "Like", а и да го споделят на собствениците си профили във "Фейсбук".

Писмото на щастливата майка до Бербатов:
berbo_pismo.jpg


Моментално заваляха и похвалите към нападателя - "Гордеем се с теб и с всички тези дечица, които подкрепяш!", "Бербатов освен легенда в световния футбол е и пример за подражание извън спорта", "Браво, Митко! Великан си", "Това, което правиш, е велико! Ти даваш надежда и криле на децата в собствените им възможности!" и много др.

Друг от феновете на футболната звезда го съветва със следното съобщение: "Митко, ти си голям човек и велик футболист, моля те не обръщай внимание на повечето ни сънародници, прости им за завистта и обидите им. България има огромна нужда от хора като теб, помагай винаги на талантливите деца! P.S. - И да си знаеш, че те чакаме в ЦСКА един ден! Господ здраве да ти дава!".