ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Съдът отмени фалшивия конгрес, организиран от Димитър Бербатов и хората му. Това стана ясно, след като кандидатът за президент на Българския футболен съюз и неговият екип публикуваха в страницата си във "Фейсбук" решението на Софийски градски съд. От там посочват, че конгресът на БФС от 18 март 2022 г. е бил незаконно отменен от БФС.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Съобщението от Димитър Бербатов и екипа му: 

* Софийски градски съд реши, че Конгресът на БФС от 18 март 2022 г. е бил незаконно отменен от БФС!

* Съдът е отсъдил, че Общото събрание на БФС на 18 март 2022 г. е било свикано от Изпълнителния комитет на БФС при спазена процедура по Устав и е било незаконно отменено, противно на твърденията на БФС!

* За съжаление на всички желаещи скорошна промяна, съдът е решил, че БФС е опорочил изначално възможността да се проведе Конгрес на 18 март 2022 г., като е създал неяснота за провеждането му чрез бездействие на администрацията, която е допуснала публикуването на противоречива информация относно организирането на събранието (в Търговския регистър е публикувано, че събранието ще се проведе, докато на сайта на БФС пише, че е отменено).

* Според съда това е опорочило процедурата по определяне на делегати, защото с разгласяването на противоречива и невярна информация относно отмяната на Конгреса, БФС е попречил на повечето членове на сдружението да вземат реално участие в събранието и да упражнят законното си право на глас.

* Въпреки че се е съгласил с аргументите ни, съдът е стигнал до погрешния извод, че незаконосъобразните действия на администрацията на БФС са опорочили валидността на решенията на Конгреса.

* На тези единствени основания, вменени изцяло във вина на БФС, съдът е отменил взетите от Конгреса решения, като е определил двуседмичен срок за обжалване. Предстои обжалване пред Софийския апелативен съд.

* С оглед на направените констатации от съда в решението, считаме, че Изпълнителният комитет на БФС трябва незабавно да възстанови членските права на неправомерно изключените 62 клуба за участието им в напълно законно свикания и неотменен Конгрес на БФС на 18 март 2022г. 

БФС не е имал право да изключи тези клубове, като се позове на собственото си неправомерно поведение".

 

️Софийски градски съд реши, че Конгресът на БФС от 18 март 2022 г. е бил незаконно отменен от БФС! ️Съдът е отсъдил,...

Публикувахте от Р-Еволюцията е тук в Вторник, 27 септември 2022 г.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК