Медиите в Англия се обърнаха в коментарите си за представянето на Димитър Бербатов. След яростните критики заради пропусната дузпа срещу Евертън в полуфинала за ФА Къп част от таблоидите припомниха и добрите му изяви за Манчестър Юнайтед.

Британското авторитетно издание “Таймс” защити нашия нападател. “Играчите като Бербатов, с неговата индивидуалност, елегантност и поглед върху играта правят футбола значим. Заради таланти като него тази игра привлича толкова много хора”, коментира най-добрият спортен журналист на Острова за миналата година Матю Сайд.

В материала авторът припомня, че Бербатов е вкарал 13 гола за Манчестър Юнайтед и е асистирал за още осем, което според мнозина е твърде малко за 30-те милиона паунда, дадени за него. „Статистиката е интересна, но не показва всичко. Тя не може да отрази основното значение на приноса на българина, артистичността на неговото подаване през претъпкано с играчи наказателно поле срещу Мидълзбро през декември, или елегантността, с която излъга защитата и подаде на Тевес, за да вкара срещу Ливърпул през септември", пише "Таймс" за българския национал./БЛИЦ