Коментарите за предимствата на Димитър Бербатов и Карлос Тевес в Англия са основна тема преди мача с Арсенал. След като Лес Фърдинанд защити Бербатов и го определя като играч с талант, темперамент и нюх, а Марк Хейтли оплю пък неговия отпуснат стил на игра и липса на хъс и се застъпи за непримиримия Карлос Тевес, “Гардиън” също посвети материал на играчите.

Дейвид Плийт пише в анализа си, че: “В лицето на Димитър Бербатов и Карлос Тевес английските шампиони имат двама нападатели със съвършено различни стилове и възможности, както и с много различна интензивност на работа. И двамата обаче имат голям принос за своя тим. Няма как да не поговорим за невероятното докосване на Бербатов и контрола му върху топката. Той има страхотен поглед върху всичко, което се случва около него на терена. Може би стилът на българина изглежда малко арогантен, но това е защото си личи, че играта му идва от вътре, той прави всичко да изглежда толкова лесно и просто. Вместо да търчи наляво-надясно, той има страхотно чувство за пласиране. Бербатов не влиза здраво във единоборства, но може да задържа добре топката и да изчака своите съотборници за подкрепа. Никой не може да оспори головите му възможности.”

В заключение Плийт пише: “С който и да се изправи срещу Арсенал – българина или аржентинеца – Манчестър Юнайтед ще може да разчита на футболист, който може да класира шампионите на финала в Шампионската лига.”/БЛИЦ