Надеждите на малкото фенове на Монако за добро представяне в Шампионската лига този сезон са насочени преди всичко към Димитър Бербатов, отбелязва немското списание „Кикер”.

Списанието допълва, че голямата кариера на българския нападател в Европа започва в Байер (Леверкузен), който ще гостува на „монегаските” в първи мач между двата тима от Група “C” на най-престижния европейски клубен турнир утре вечер от 21:45 часа българско време.

„Надеждата е Бербатов. Българинът стартира международната си кариера в Леверкузен, след което премина да бележи голове в английската Висша лига. През януари той бе привлечен като жокер, но веднага се вписа в отбора и вкара 9 гола в 14 мача за първенство. А Леверкузен напоследък прави негативно впечатление преди всичко с играта си в защита”, анализира „Кикер” преди мача между Монако и „аспирините”.

Изданието допълва, че желанието на треньора Леонардо Жардим е „монегаските” да се преборят за третото място в групата, където другите съперници са Зенит и Бенфика, и така да продължат да играят в Лига Европа през пролетта.

За последно Монако участва в Шампионската лига през 2005 година, след което започна упадъка на клуба, който дори изпадна във френската Лига 2, преди да дойде руския олигарх Дмитрий Риболовлев, който да върне тима в елита през 2011 година след многомилионни инвестиции. Руският милиардер обаче изглежда се нарадва на клуба си, след като това лято напуснаха звездите Радамел Фалкао (в Манчестър Юнайтед под наем за 10 милиона евро плюс опция за откупуване за 55 милиона евро) и Хамес Родригес (в Реал (Мадрид) за 80 милиона евро.

Формата на „монегаските” е доста слаба, след като отборът спечели само 4 точки от първите 5 кръга в Лига 1 този сезон, а за последно падна с 1:2 при визитата на Олимпик (Лион).