В истинско вдъхновение за медии и фенове в Гърция се превърна първият гол на Димитър Бербатов с екипа на ПАОК. Южните ни съседи трябваше да изчакат до четвъртия мач на голямата звезда в местното първенство, за да видят първия му гол, изравнил резултата срещу Атромитос за победата с 2:1.
 
Местното издание сontra.gr отделя специален коментар на стила на Бербатов, който определя като прост, но много ефективен. Колегите подчертават, че на ПАОК е липсвал точно такъв футболист, който без много усилия да бележи и създава голови положения.
 
"Магията на простотата. Това може най-точно да определи стила на българина. Нужно му е само да погледне топката и вече знае как да я отиграе правилно. Голът му срещу Атромитос го потвърждава. Без много усилия, но точно навреме. ПАОК ще има нужда и от такива победи, в които едно положение решава всичко. Има само един играч, който знае как се печели без да се изпоти и той играе в ПАОК. Противно на темперамента на местните фенове, които очакват играчите да дават всичко от себе си. Е, Бербатов го даде, но по свой начин", гласи част от коментара за Бербатов след първия му гол за новия му отбор.