Българският нападател на Монако Димитър Бербатов е първа опция за атаката на Интер от лятото, съобщават италианските сайтове optimagazine.com и europacalcio.it.

Материалите и на двете издания за посветени на аржентинския нападател Диего Милито и предполагаемото му напускане след края на сезона. Босовете на „нерадзурите” пък вече търсят заместник на 34-годишния ветеран, за който се твърди, че ще отиде в Ювентус със свободен трансфер.

В момента треньорът Валтер Мадзари предпочита да залага в предни позиции на друг аржентинец Мауро Икарди, а сънародникът му Родриго Паласио най-вероятно ще бъде продаден. Така „нерадзурите” ще имат нужда от нови попълнения в атака и Димитър Бербатов изглежда първа опция за попълване на предните позиции. 33-годишният българин е бил пред трансфери в Ювентус и във Фиорентина, но нещата не са ставали.

Предвид факта, че завръщането на Фалкао ще се случи, едва ли за Бернатов ще има място в Монако и той не би искал да седи на пейката. Друг вариант за атаката на Интер е Бафатемби Гомис, който в момента рита за друг френски тим Олимпик (Лион).