Феновете на Тотнъм, както и журналистите, които са около клуба, за пореден път показаха, че не са забравили Димитър Бербатов. Изданието "Planet Football" направи класация на най-добрите нападатели на тима, които са предшествали Хари Кейн и са опитали да поведат тима към славата.

Бербатов е нареден на трето място, а първи е Джърмейн Дефоу. Втори се нарежда добрият приятел на българина и негов бивш партньор с атаката на "шпорите" Роби Кийн.

"Може би най-готината част от списъка, дори най-добрата. Бербатов бе обичан в Тотнъм, а и в цялата страна след като се присъедини за само 10 милиона паунда от Байер Леверкузен през 2006 година. Страхотна сделка!

След като му трябваха няколко месеца да се адаптира към английския футбол, Бербо наниза 23 гола в първия си сезон. Той бе обявен за играч на годината в Тотнъм. Той запази формата и следващия сезон отново вкара толкова попадения. А дори реализира първия си хеттрик във Висшата лига - срещу Рединг.

Тъжно, но неизбежно за Тотнъм, такава форма трудно остава незабелязана от най-големите клубове и Манчестър Юнайтед се бръкна с 30 милиона паунда през 2009 година, за да го вземе", пише изданието за Бербатов.